Uppskatta arbetslivet

Jag minns när jag satt hos syokonsulenten, med min pappa.

Det skulle beslutas, vad jag skulle välja i gymnasiet. Jag ville söka 2 årig ekonomisk, men pappa sa bestämt nej! Du ska gå distribution och kontor, enbart för att han förstod att teoretisk utbildning där skulle jag få det svårt.

Redan på den tiden, fanns det många som nervärderade de praktiska linjerna. Men här fanns den bästa möjligheten för mig, då jag direkt efter skolan erbjöds en fast anställning.

Det här med studier på högskola har aldrig varit min grej, men jag har verkligen försökt. Jag minns att jag behövde läsa in Matte B+C och Samhällskunskap A, för att söka systemvetenskapliga programmen på 90 talet. Jag kom in, men det jag totalt hade missat var att alla böcker var på engelska. Vart hade det stått?

Efter en termin gav jag upp, men jag är ändå stolt att jag försökte. Därför kan jag än idag förstå, att alla kan inte välja den vägen. Det är en väg som passar många, men absolut inte alla!

Jag är oerhört glad över att pappa hjälpte mig att välja ut det första steget ut i mitt arbetsliv, men inte det sista…….

 

vill du läsa resten av krönikan hittar du den under fliken krönikor. Känner du att dom där tankarna, dom var riktigt intressanta och att du själv sitter fast. Hör då av dig så kan vi boka in ett kortare samtal för att se om mitt Walk and Talk coaching koncept skulle kunna passa dig eller kanske är det en föreläsning till hela arbetsplatsen som kan vara intressant? Möjligheterna är fler än du först kan tro och ana.

Önskar dig en härlig dag!

Din mentala hälsoinspiratör Tina Persson

Lämna ett svar