”Tina utgår från egna erfarenheter och skruvar upp budskapet, på ett sprudlande och kraftfullt sätt. Tina är engagerande och inspirerande att lyssna till.”

Den röda tråden finns alltid i mina föreläsningar, men varje föreläsning anpassas efter dig som kund och beroende på vad som händer på plats.

Budskapet jag vill förmedla är väldigt enkelt, men som vi behöver höra på flera sätt. Så det viktiga för mig är att få fart på era tankar stora som små till att inse och förstå att livet är ditt, möjligheterna är dina, men så även ansvaret. Så enkelt, men ändå så svårt! 

Läs gärna mer på sidan om, där jag berättar hur jag Tina blev ”din mentala hälsoinspiratör” som älskar att snurra fart på folks tankar.  

Numera finns även möjligheten till digitala föreläsningar. Hör av dig så berättar jag mer hur vi löser det. Tina din mentala hälsoinspiratör, enbart ett samtal bort.

Kontakta mig

När livet ger oss citroner

En uppfriskande föreläsning

Vi har alla levt i en märklig tid och alla har vi på något sätt tappat fotfästet en eller flera gånger, men nu är det dags att forma den nya vardagen. 

Det vi fokuserar på det växer, så vart vill du lägga ditt fokus? På det du inte kan och har, eller vågar du välja en positiv frekvens för ditt liv? En positiv frekvens, som kan få dig att må bra trots allt och mitt i allt. 

😉 Vågar du le när du tar en promenad? Vet du om att du kan rädda liv med ditt leende? Så våga le mer det stärker både dina muskler i ditt ansikte och räddar liv. 

Som din mentala hälsoinspiratör älskar jag att snurra fart på fastbrända, vidbrända och svedda tankar. Till att inse och förstå att livet är ditt, möjligheterna är dina, men så även ansvaret.

Så om du utgår från din plattform här och nu, vem är du då? Vi har alla varit med om en resa, som har gett oss erfarenheter stora som små. Så vad tar du med dig från din resa, för att bli något mer än du var förut? 

Under föreläsningen kommer jag att dela med mig av hur du kan:

 • Utgå från din plattform här och nu
 • Se dina erfarenheter som en utbildning
 • Se att det du fokuserar på det växer, så vart vill du lägga ditt fokus?
 • Inse och förstå att även små steg, kommer att förändra livsresan stort.
 • Stärk, förändra och utveckla dina vanor för ett starkare Hälsokonto
 • Använda dig av ordens magi, för att stärka den mentala hälsan.
 • Hitta din Self Care för både kropp, knopp och själ. 

Föreläsningen är 60-120 minuter och den kommer att innehålla inspiration för både kropp, knopp och själ. 

Varför inte läsa någon av mina krönikor, för att få en bättre bild. Hur jag som din mentala hälsoinspiratör älskar att snurrar fart på dina fastbrända, vidbrända och svedda tankar. 

Här kommer några smakprov från Youtube
Luleå 12/11-14 
Öjebyn 28/10-14

Kontakta mig

En svag nyans av rosa

Vill du höra om min rosa resa och hur jag återtog mitt liv? Jag har valt att kalla min bröstcancerresa, för en rosa resa. En resa som jag valde att se som en magisterexamen, för att bli något mer än jag var innan. 

Det är så lätt att vi lägger locket på och sopar resan som vi får vara med om under mattan, men vad hade resan då för syfte? Det jag insåg och förstod var att min rosa resa hade ett syfte. Därför valde jag att undersöka min rädsla, och där jag istället valde en nyfikenhet för att våga mitt i allt som hände.

När jag var klar med min behandling, valde jag att skriva om min resa. Jag valde också att arrangera föreläsningar och två galor för att samla in pengar till Bröstcancerfonden och CancerRehabFonden. Jag har även fått förmånen att delta i ett projekt, där vi tog vara på andras rosa resor och som avslutade med en gala.  

Vid ett föreläsningstillfälle kom en man fram och tackade för föreläsningen. Han kände igen sig i allt jag berättade, men jag har inte haft bröstcancer säger han utan allt det här kände jag när kraschade i utbrändhet. 

Det finns många olika resor som vi får gå igenom i livet, där tankar och känslor är väldigt lika. Den senaste resan som vi alla har varit med om är en annorlunda resa, där många känslor har sopats under mattan. Känslor som jag känner igen från min resa, och därför kan min föreläsning hjälpa dig och många fler att återta livet igen. 

Föreläsningen innehåller både alvar och skratt, där jag vill få mina lyssnare att våga återta livet igen. Det är så lätt att vi låter livet rulla på, men vi behöver återta livet flera gånger för att upptäcka att vi har blivit så mycket mer och så vackrare än vi var förut.

Livet är ditt, möjligheterna är dina, men så även ansvaret. Så enkelt, men jag vet det är inte lätt. 

Det är när vi inser och förstår, som vi kan göra en förändring eller mota olle vid grind. Så vill du ta vara på din resa och bli något mer än du var förut? Vill du också känna att du tagit en magisterexamen? Då passar denna föreläsning väldigt bra. 

Föreläsningen är 120 minuter, där 10% av priset går till Bröstcancerfonden och CancerRehabFonden. Alla deltagare får Tinas Tankar röd går rosa som present. 

Tina Persson Friskoteket
Kontakta mig

Stärk ditt Hälsokonto
med din mentala hälsoinspiratör Tina

Denna titel har jag valt för att öppna upp för er och era önskemål ännu mer, när ni känner att Tina din mentala hälsoinspiratör är helt rätt. Där ni vill snurra fart på fastbrända och vidbrända tankar inom hälsa för både kropp, knopp och själ. Där ni vill få era deltagare att inse och förstå, att livet är deras, möjligheterna är deras men även ansvaret.

För vad är en hållbar hälsa egentligen? 

”Hälsa är även mental hälsa, det är så lätt att glömma sa en lyssnare. Det  första vi tänker på när någon nämner hälsa är kost och träning, men du Tina har  ditt stora fokus inom mental hälsa.”

En annan kund undrade ”Hur ska vi få fler att använda sitt friskvårdsbidrag? En möjlighet vi vill ge våra anställda, men där de som verkligen behöver väljer att avstå. Kan du prata även om sådant?” Mitt svar var absolut kan jag det! 

Mood manager är ytterligare en möjlighet, som jag tycker är spännande. En möjlighet där jag kan finnas med under en längre tid i er verksamhet, som er mentala hälsoinspiratör både på plats och digitalt. 

Så vad innebär en hållbar hälsa för er verksamhet? För egen del tänker jag på hela verksamheten, även den ekonomiska ska ha en hållbar hälsa. 

 • Så vad är viktigt för er just nu?
 • Vad arbetar ni med just nu?
 • Vad har ni gjort innan?
 • Hur ser ert behov ut?
 • Mina föreläsningar innehåller alltid inspiration för både kropp, knopp och själ.
 • Du kan även komplettera med workshops, mitt YAPS pass, Walk and Talk coaching och mycket mer.

Allt beror på hur mycket tid du vill sätta av för att nå en mer hållbar hälsa!

Nyfiken hör av dig, så tar vi det därifrån! Jag finns enbart ett meddelande eller samtal bort.  

Tina Persson
Kontakta mig

Vill du ha något mer
till föreläsningen? 

Att bli inspirerad genom en föreläsning är alltid bra, men vad händer sen när föreläsaren har åkt hem? Jo, det var ju bra, men sen är vi åter i gamla mönster och trampar. 

Så varför inte ta chansen att göra något mer. Något mer, som får deltagarna att få fart på dom där fastbrända och vidbrända tankarna. Något som gör att dom där bra tipsen, äntligen får slå rot. 

 Här kommer några förslag eller har du egna? Våga fråga!

1. Workshop direkt efter föreläsningen (även digital)
Här kommer vi att utveckla föreläsningen, med aktiviteter för både kropp, knopp och själ. Här kommer ni själva få berätta vad ni behöver, och vad ni arbetar med i er verksamhet och som ni vill att jag har in. Tiden kan vara upp till 4 timmar inkl föreläsningen. 

2. 3 – 4 träffar á 2 timmar (även digital)
Här finns möjligheten till att vi träffas flera gånger efter föreläsningen, för att starta dom nya vanorna och bryta tankemönster. 

”Jag är så glad att jag fick följa upp med en studiecirkel. För nu fick jag mer tid att utveckla och testa det du tog upp på föreläsningen. Sen att vi fick dela med oss av våra erfarenheter det gjorde att vi blev inspirationskällor till varandra.”

3. Walk and Talk individuella coaching samtal
Varför inte börja med en föreläsning, och därefter erbjuda Walk and Talk coaching ett samtal eller konceptet. Där varje individ får den coachning, som dom behöver. Läs mer om Walk and Talk coaching under fliken mera . 

”Tina du satte fart på flera tankar i din föreläsning, som jag behöver få jobba vidare med. Vilken tur att min arbetsgivare även ville ge oss en coachtimme.”

4. YAPS Yoga – Avslappning- Pilates -Stretch (endast irl)
Direkt efter föreläsningen får deltagarna prova på ett underbart pass för både kropp, knopp och själ. Ni kan även boka in enbart passet för ett tillfälle eller flera. Läs mer om YAPS under fliken mera. 

”Bara att få utgå ifrån sig själv och andas, så underbart.”

Vad behöver ni? Hur kan jag göra det bästa för er?
Hör av er så tar vi det därifrån.
Hälsoinspiratören Tina enbart ett samtal bort. 

Kontakta mig

Feedback på föreläsningarna

 • Du är så otrolig på att vända negativa tankar och ord, till något lite mer positivt.
 • Budskapet var välpaketerat och väldigt enkelt att ta till sig. Tina gör det på ett trovärdigt sätt. 
 • De frön som jag sår idag, kommer att bli morgondagens blommor. Ser fram emot den nya versionen av mig, en mer modig och nyfiken. 
 • Budskapet är alltid rätt oavsett varit i livet som vi är. Vi står alla på någon slags plattform som behöver utvecklas på ett eller annat sätt. 
 • Så sant le kan rädda liv. Nu ska jag ut och rädda liv!
 • Oj har jag två! Trodde rumpan bara var en bakdel.
 • Nu får du sluta för nu har du satt sån fart på mina tankar att jag kommer ha att göra hela helgen.
 • Innan föreläsningen – efter lunch du vet man är lite seg då. Efter 2 timmar – oj vad fort det gick. Det här var helt klart toppen.
 • Vad du är personlig. Tack för att du delar med dig.
 • Nu ska jag hem och elda så det ryker om det!
 • Om du kan så kan jag också!
 • När jag kom hit idag var jag nedstämd och hade lust att avstå, men jag är glad att jag kom. Du fick mig att inse saker och rumpgympan fick mig att skratta.
 • Tack för de verktyg du gav mig, nästan osynliga men ändå väldigt användbara.
 • Allt det du har sagt idag har jag hört förut och det är så självklart och enkelt, men den här gången fick jag ytterligare några tips som gör att jag nog ska testa.
 • Mental hälsa är också hälsa, så lätt att glömma bort. 

 

Tina Persson Friskoteket
Kontakta mig