Tankar om….. ”valtider”!

 

Det stora valet är precis runt knuten, så idag tänkte jag snurra fart på dina tankar och ställa frågan. Hur ser dina hälsoval ut, för den här hösten?

Att göra hälsoval är något du kan göra flera gånger, inte enbart vart fjärde år. Så vad innebär hälsa för dig? Vad innebär ett starkt hälsokonto för dig? Vad innebär en hållbar hälsa för dig?

Vad innebär en hållbar hälsa för din ålderdom, för just dig? Å, då tänker jag både fysisk och mental hälsa. För mental hälsa är också en viktig del i vår hälsa, eller hur?

Ja, det var många frågor jag vet, men varför inte ta en stund och fundera över dina ”val”. Kanske du är en av dom som enbart väljer att acceptera att åldern tar ut sin rätt. Eller väljer du att fortsätta sätta in hållbar hälsa på ditt hälsokonto, resten av livet?

Precis som valet som vi närmar oss, tänker du göra ett aktivt val med din röst? Eller tänker du välja, att låta andra bestämma med sitt val, och sen gnälla under dom kommande fyra åren?

Livet är faktiskt ditt, möjligheterna är faktiskt dina, men så även ansvaret. Därför behöver du inse och förstå att du kan göra så mycket själv, men jag vet också att det är så lätt att låta livet fallera. Och så säger vi att jag fick ingen hjälp, eller som jag hörde en äldre man säga en gång.

Att nu när jag är pensionär, då behöver jag inte tänka på träning längre. Varför skulle jag det? Och det som sedan hände gjorde mig besviken, för dom började skratta.

Varför tänkte jag? …………………….

 

Det här var början på veckans krönika i Luleå Gratistidning. Vill du läsa resten hittar du den under krönikor, här hittar du många krönikor som säkerligen kommer att sätta fart på fastbrända och vidbrända tankar stora som små.

Vad behöver du för att välja val som stärker ditt hälsokonto för både, kropp och själ?

Visst har du sett att jag nu kört igång min YAPS i egen regi!!! Förr veckan var första tillfället och ett härligt gäng kom, men det får plats fler. Nyfiken hör av dig! 

🌞 Tack för att jag får snurra fart på dina tankar!

💐 Önskar dig en fin dag!

💖Din mentala hälsoinspiratör Tina

Lämna ett svar