Tankar om…. TULPANBUKETT!

Tulpanbukett

Nyligen hade jag flera föreläsningar för arbetssökande. Där jag använde mig av mina femmor som jag får publicerade här i tidningen. En tidigare krönika hade handlat om erfarenheter, och femman bestod av en bild med en färgglad tulpanbukett.

Jag ville att deltagarna skulle se sina erfarenheter, som en underbar och färgglad tulpanbukett. För att stärka upp sig själva, i sitt sökande efter en ny karriär. En tulpanbukett som skulle komma att erbjuda så mycket mer, än en möjlig arbetsgivare skulle kunna tänka.

En film jag redan sett dök upp på en av mina tv kanaler. Det är en film som ger mig en extra boost för mitt egna liv, när jag känner att mina erfarenheter inte får det värdet som jag tycker dom förtjänar.

Filmen heter Second Act med Jennifer Lopez. Där hon inte får chansen att bli chef i den verksamhet, som hon hade varit i väldigt länge. En verksamhet som har blommat ut tack vare hennes kreativitet och driftighet. Nä, du har inte en utbildning som säger att du kan det här och allt hon hade gjort under dom här åren, hade inget värde mer än ett tack.

Den som fick tjänsten hade utbildningen, men inte erfarenheten.

💐💐💐💐💐💐

 

Vill du läsa fortsättningen se under krönikor. Här hittar du även tidigare krönikor och poddar som kan erbjuda dig både smått och gott för dina fastbrända och vidbrända tankar.

💐 Önskar dig en härlig dag

💖 Din mentala hälsoinspiratör Tina i Luleå

Lämna ett svar