Tankar om…… SJÄLVSNÄLL

Självsnäll

God fortsättning på nya året! Jag hoppas att helgerna har varit bra, och så även starten på 2023?

Den här julen hade jag bokat en stuga och det jag önskade mig i julklapp, det var soliga vinterdagar. Vad fick jag? Jo, underbara soliga vinterdagar som fick namnet Tinas julretreat.

Nu är det säkert fler som tänker, vilken lyx! Och absolut, men då jag sedan många år har valt att göra min jul enbart omtänksam och kärleksfull mot mig själv. Så innebär den också att den blir väldigt ensam, och då behöver jag göra något för att helt enkelt överleva på bästa sätt.

Detta var något jag insåg och förstod när jag lyssnade på podden ”Nyfiken på” där doktor Diamantis intervjuades. Jag ryckte till, och lyssnade ett flertal gånger på det han sa.

Jag minns inte exakt vad han sa, men ungefär så här. Att det skadar mig mindre om jag väljer att vara själv, än att finnas i en gemenskap där jag helst inte vill vara. Det kan låta märkligt för det pratas väldigt mycket om att ingen ska vara ensam under jul, men om denna ensamhet är bättre för mig. Låt mig då välja den vägen, för då är jag snäll mot mig själv.

Självsnäll ett ord som jag fick på nyårskaramellen, som jag arrangerade för ett härligt gäng under trettondagen. Självsnäll, så sant! Det pratas så mycket om att vi ska vara snälla mot varandra, men hur snälla är vi mot oss själva egentligen?

Vill du läsa resten av krönikan, se under krönikor. Smaklig måltid för dina tankar stora som små!

🖋🖋🖋🖋🖋🖋

Som din mentala hälsoinspiratör älskar jag att snurra fart på fastbrända, vidbrända eller kanske bara lite svedda tankar. Jag har haft förmånen att skriva krönikor hos Luleå Gratistidning över 10 år och det var just den här texten, som veckans krönika innehöll.

Tänkt ett helt nytt år klev vi alldeles nyligen in i och snart är januari slut, gisses vad tiden går fort. Jag tror på det här året, och jag tror att många fler kommer att inse och förstå att nu är det dags att återta livet och se stärka upp den plattform vi står i just nu.

Livet är inte som för 3 år sedan, utan nu är det en ny vardag som vi behöver utgår ifrån och detta är något jag pratar mycket om i mina föreläsningar. För jag vill att du ska inse och förstå, att alla dina erfarenheter som du fått med dig från dom senaste åren är så mycket värda. Erfarenheter så enkelt och simpelt, men om du tar vara på dom så blir dom grymma. Det är så jag arbetar utifrån mina erfarenheter, mina möten med människor och mina tankar.

Detta enkla och simpla enligt många är väl inget att ha, men hmhm i min lilla låda vilket fyrverkeri det kan bli när jag kommer och trycker på dina mentala triggerpunkter. Nyfiken hör av dig jag erbjuder föreläsningar, walk and talk coaching och mitt yoga+pilatespass YAPS.

🙏Tack för att jag får möjligheten att snurra fart på dina tankar.

💖 Din mentala hälsoinspiratör Tina Persson

Lämna ett svar