Tankar om ….. REFERESER!

Jaha du gillar att dansa, sån där styrdans. Då gillar du sån där dansbandsmusik som … spelar då?

Jag ska inte trampa på någon av våra dansband i vårt avlånga land. Men varför ska styrdansen fox oftast ha referensen, som gäller för det som jag kallar för den traditionella dansbandsmusiken?

Jag tycker att det finns väldigt många förutfattade meningar om mycket, så det är alltid lika roligt när nya kommer på våra Foxfriends kvällar och upptäcker våra spellistor. Va, är det sån här musik ni dansar till det var ju härligt, eller det finns dom som blir missnöjda. Dom hade räknat med den där traditionella ”gammeldagsa” dansbandsmusiken och går hem igen.

När det gäller dagens dansmusik, så kan du faktiskt dansa till det mesta. Dom låtarna som du kommer att få dansa till på våra danskvällar, hör du dagligen på din radiokanal eller lista.

Det som också är spännande det är hur vi dansar, och det kan också krocka eller verkligen uppskattas. Du kan som jag brukar säga om vissa förare, att jag fick vara med om en trevlig promenad. Eller så får jag åka med i ett berg och dalbane äventyr, som fyller hela mig med härlig sockerdricka. Allt däremellan finns idag och det beror mycket vart vi kommer ifrån, vilka kurser vi har gått och vilken musikkänsla vi hittar tillsammans.

💖💖💖💖💖

Du har precis läst början på veckans krönika som har ett fokus på referenser, men då på dans. För vi har så enormt förutfattade tankar om både det ena och andra, så idag hoppas jag att jag fick möjligheten att sätta fart på dina referenser och tankar stora som små.

Kanske blev du sugen på att lära dig den vanligaste styrdansen fox? Då kan jag tipsa om vår grundskurs den 15-16 april, som genomförs i Foxfriends i Luleå och ABFs regi. Kolla in vår facebooksida för mer information. Dans passar ung som äldre, liten som stor möjligheterna är många.

 

Önskar dig en underbar och härlig dag

Din mentala hälsoinspiratör Tina i Luleå

Lämna ett svar