Tankar om… Medvetenhet

Hur har sommaren varit? Hur blev sommaren egentligen? Fick du någon ledighet, och vad gjorde du med den?

Blev det lata dagar och hittade du tid för att landa här och nu? Blev det återhämtning för både kropp, knopp och själ? Eller blev det fullt ös medvetslös och nu är vardagen åter, hur gick det här till?

Eller kanske du gjorde som jag fixade en härlig blandad kompott, då för lång ledighet inte är min melodi. Nä, för mig gäller det att ta flera små stunder under hela året. Som gör att jag kan behålla ett stadigare grepp, om min må bra frekvens för mitt liv.

Många säger att dom behöver åka bort för att landa. Så sant, men ändå? Jag tänker om fler kunde inse och förstå, att om vi valde att leva mer medvetet och närvarande. Så skulle vi spara både tid och pengar.

Jag säger ofta att det vi fokuserar på det växer, så om vi skulle välja att fokusera på att leva mer medvetet och närvarande. Då skulle vi både inse och förstå, att vi har så otroligt många möjligheter, mitt framför vår näsa.

Jag är säker på att du har hört talas om skogsbad, men jag tänker varför inte tänka naturbad. Bara att komma ut i naturen och mentalt bada. Vore inte det en underbar återhämtning för både kropp, knopp och själ? Spela roll vilken årstid och vilket väder, jag själv har coachat i alla väder och ett busväder ger mig enbart en underbar krydda.

Tänkt dig att ta en promenad i regnet och sätta dig på en stubbe, eller en bänk utanför huset och bara finnas till. Naturen erbjuder så mycket och den finns här för både ung som äldre, så gå ut själv eller tillsammans.

Att leva mer medvetet och närvarande, tycker jag borde vara en hälsotrend som många fler borde ta vara på, eller vad säger du? Så vad skulle det innebär för dig att leva mer medvetet och närvarande i höst?

🌞💖🌞💖🌞

🧐 Vill du läsa vidare krönikan, så hittar du den under krönikor.

🌞 Tack för att jag fick snurra fart på dina tankar!

💖Din mentala hälsoinspiratör

 

Lämna ett svar