Tankar om….. KULTUR!

Nä, kultur är inget jag är intresserad av! Eller vadå kultur? Vilken kultur då? Vad menar hon idag tro?

Som du vet älskar jag att snurra fart på fastbrända och vidbrända tankar, stora som små. Så idag tänkte jag snurra fart på tankar om kultur. För om du verkligen funderar så innebär ordet kultur, så mycket mer än det vi brukar tänka på.

Innan jul pratade jag med en HR-chef som berättade att hen ville att fler i verksamheten, skulle förstå syftet med friskvårdsbidraget. Kulturen är oftast att dom som redan håller igång, använder bidraget. Men där dom som verkligen behöver ta vara på möjligheten, inte får tummen ur eller så förstår den anställde inte riktigt syftet. Ett syfte som inte är deras kultur, från deras hemland.

Så hur går dina tankar om du har en anställning, där friskvårdsbidrag erbjuds?

Är beloppet för litet, eller finns det inget som passar, eller har du inte tid? Eller är du en av dom som gjorde ett köp direkt efter nyår för här ska köras igång, men vad hände sen?

Är det kanske din kultur att prata hur du ska komma igång, men så händer det ändå inte. För du vet ju att liksom osv? Jag vet inte hur många minst sagt komiskt förklaringar jag har hört, men absolut det passar inte alla.

 

Gjorde jag dig nyfiken? Vill du läsa fortsättningen? Du hittar min senaste krönika under fliken krönika här på min hemsida, där jag tycker att vi borde prata med om hälsokulturen. Som din mentala hälsoinspiratör älskar jag att snurra fart på dina fastbrända och vidbrända tankar, så kanske du precis just nu insåg och förstod att mitt sätt att tänka borde fler få smaka på. Hör då av dig så tar vi det därifrån.

Önskar dig en underbar och härlig dag!

Din mentala hälsoinspiratör Tina i Luleå

Lämna ett svar