Tankar om… INSIKTER!

Jag tycker det är så otroligt häftigt, när jag helt plötsligt får en insikt.

En insikt om något, som har funnits med mig väldigt länge eller bara för en kort stund. Helt plötsligt inser jag att vänta nu, och så tänker jag. Varför har jag inte tänkt så här förut?

Varför i hela friden har jag inte insett det här tidigare, men ändå mitt i allt så känns det som sockerdricka inombords. Plötsligt händer det, och jag fylls av något uppfriskande och bubbligt.

Har du känt känslan, när insikten bara säger hej här är jag? Och istället för att bli arg och irriterad att den inte dykt upp tidigare, så kan jag enbart le och tänka välkommen.

För det är när vi inser och förstår, som vi kan göra en förändring eller fortsätta mota olle vid grind. Det är när vi inser och när vi får insikten, som vi kan göra ett val. Ett val om det här är något som kommer att utveckla mig som människa eller inte?

Kanske får jag en insikt om att jag vill byta karriär, som jag skrev om i min förra krönika där behöver lyfta blicken till ett HELIKOPTERperspektiv. Här är jag nu, och vart vill jag? Kanske jag har gått och funderar länge, eller så dök det bara upp i flödet en inbjudan till ett öppet hus. En möjlighet som förändrade tankarna, både i stort och smått.

Det finns många som har en dröm, men där någons åsikt och hårda ord lätt ser till att sätta vår självkänsla på pottkanten. Vem tror jag att jag är, hur skulle jag kunna bli något mer? Det är först när vi inser och förstår, som vi kan välja att trampa upp en ny väg som är din väg. För alla har rätten, att välja nya vägar och bryta mönster.

Vill du läsa fortsättningen hittar du min senaste krönika under fliken krönikor. Här hittar du fler krönikor fyllda med tankesnurr i både stort och smått. Hoppas dom ska smaka och kanske du behöver stärka upp dig själv, din förening eller ditt företag inför sommaren, under sommaren eller efter. Hör då gärna av dig, så bokar vi in ett samtal för att se vart det kan landa.

Din mentala hälsinspiratör Tina i Luleå

Lämna ett svar