Stärka vårt Hälsokonto

Om du vore din favoritbil, men där däcken är helt värdelösa. Hur skulle din färd framåt då bli? Hälsa för mig är att se till helheten för våra liv. Alla våra 24 timmar som vi har. Hur tar jag hand om dom egentligen? Jag tänker att kost är så mycket mer, att vi ska träna helheten, närvaro är här och nu! Där vi ser till att få en bra sömn och återhämtar livet, inte bara en gång utan flera gånger. Där sorg är så mycket mer och att stress innehåller enormt mycket rädsla.

För mig är ett starkt hälsokonto att se till att hitta en balans för helheten. Att vi sätter in på vårt konto för att orka när något händer som kör oss i diket. Det är så lätt att glömma bort när vi mår bra och sen när vi mår dåligt så tycker vi så synd om oss själva. Men tänkt om jag kunde se till att pumpa upp däcken och få dom balanserade så vi kan få en fin resa framåt och när vi kör i diket så orkar vi ta oss upp snabbare än om vi inte har stärkt vårt hälsokonto.

När jag fick mitt ryggskott insåg jag och förstod att detta vill jag aldrig mer ska hända, så vad måste jag då göra för att det inte ska hända igen? Jo, jag måste rehabträna och att rehabträna är inge roligt det är det knappt någon som tycker, men jag insåg och förstod att det var ett måste. Så jag gjorde något roligt av det. Jag skapade mitt YAPS pass! Ett pass jag gör 6 av 7 mornar under ca en timme där det ingår yoga och styrka så att jag ska må bra resten av dagen och stärka mitt hälsokonoto.

Visst det tog ett tag innan jag fick in vanan men nu efter några år så vet jag hur bra jag mår och hur bra det är för mig, precis som att borsta tänderna morgon och kväll. Det är ju självklart, men det är numera samma sak med mitt YAPS pass det är självklart.

Hur kan jag hjälpa dig att stärka ditt hälsokonto i höst? Walk and Talk inspirerande samtal eller mina poddar och krönikor. Hör gärna av dig om du behöver inspiration i din vardag.

Lämna ett svar