Respektera och Reflektera

Din mentala hälsoinspiratör

Idag tänkte jag krydda till två viktiga ord, som vi behöver stärka upp rejält.

Så vad tänker du på när du hör orden respektera och reflektera? Hur smakar dom i dina tankar, och vilka känslor dyker upp i ditt inre? Är det ord du verkligen kan ta in inom dig, och är det ord där du kan respektera dess innebörd?

Hur bra är du egentligen på att respektera, när andra säger nej? Fortsätter du tjata, tills du får din vilja igenom eller kan du respektera ett nej?

Det är många som säger att dom behöver att lära sig säga nej, men hur svårt är det inte att respektera när någon säger nej som brukat säga ja? Nämen, kom igen du brukar ju alltid hänga på eller ställa upp eller osv. Nu är du taskig osv……

Så vad skulle hända om vi började respektera, när någon vågar säga nej? Skulle vi kanske om vi skruvar till det, tom stärka vår psykiska hälsa? Skulle respekt, kunna göra skillnad i den psykiska ohälsan?

Om vi verkligen går in och synar så skulle den stress många får minska, om vi fick känna att det var ok att säga nej. En ännu bättre respekt vore att acceptera att det var intressant, kan jag få fundera.

För har du tänkt på att om du får fundera, så kan du göra ett mer medvetet val? Och med det göra ett bättre åtagande. Vi tillåts reflektera och vi blir respekterade, för det. Det om något tycker jag är en underbar krydda för livet, eller vad säger du?

Skulle vi tom kunna skruva till det och säga att orespekt, rentav är mobbing? Är det kanske att ta i, men ändå vågar du tänka den tanken? Skulle du då våga reflektera över den tanken? För vad det skulle innebära om vi valde en väg, där vi visare mer respekt för varandra och dom val vi gör?

Klura på den tanken en stund och känn hur det smakar den för dina tankar, och vilka känslor som dyker upp.

 

Så börjar veckans krönika i Luleå Gratistidning. Vill du läsa hela hittar du den under krönikor på hemsidan.

Känner du att dina tankar är fastbrända eller vidbrända, kanske är dom bara lite svedda i kanterna och skulle behöva omvärdera dina tankar. Visst har du sett erbjudandet om en timme i maj för endast 200:-. Nyfiken hör av dig, din mentala hälsoinspiratör finns enbart ett meddelande bort.

💐 Önskar dig en riktig fin dag!

Lämna ett svar