Mood Manger = Ett hälsoprojekt!

 Mood manager?

Vad är det?

Läste jag fel?

Nä, det stod ”Mood manager”, men vad är det?

Jaha, ok! Men så kom fler tankar det här var ju en spännande titel. Den här borde fler ta in i sina verksamheter, och så satte mina kreativa tankar igång.

Det dyker upp många nya titlar och titlar byts ut. Det verkar som om denna titel dykt upp i flera olika sammanhang, men den var helt ny för mig. Och ju mer jag tänkte, så blev titeln mer än det jag först läste.

Så en ”Mood manager när jag googlar är en person som nu ska se till att personalen kommer ”hem” till kontoret igen. En person som ska se till att skapa trivsel och stärka gemenskapen. Jaha, kanske du tänker den typen av tjänst tog vi bort för flera år sedan.

Sen vadå ”hem”, men jag tror det kan vara sant. För jag tror att många kan känna ågren, inför att återvända till sin arbetsplats. Under dom här dryga två åren som många har fått arbeta hemifrån, så har våra vanor ändrats både till det bättre och sämre.

Vanor som nu måste brytas och vi vet kanske inte riktig hur. Det kan finnas en rädsla och oro inför att möta kollegorna irl igen och vad ska vi prata om nu? Kanske har du eller någon av dina kollegor varit med om flera dikeskörningar under pandemin, eller kanske har du förlorat någon när och kär. Kanske har en kollega inte överlevt, tankarna kan vara många. Hur ska vi våga mötas nu, när vi ska mötas på riktigt igen?

Det kan ha hänt så otroligt mycket under den här tiden, som vi har lyckats sopa under mattan då vi har fått arbeta hemifrån och digitalt. Men det finns även andra varianter, där du som anställd har varit på arbetsplatsen, och där andra kunnat vara hemma men inte du. Vi har blivit lite enstöringar, och nu ska vi bli sociala igen. Något vissa kan tycka å så underbart, men där andra känner ågren.

Kanske arbetar du i en verksamhet som tex sjukvården som hela tiden har haft varit på högsta beredskap, för att rädda liv och behålla orken i denna pandemi.

Det finns så många erfarenheter och ingen är egentligen lika någons annan, men det som är gemensamt är att den psykiska hälsan har varit som en berg och dalbana. En resa som vi ibland knappt har överlevt, men på något sätt så har vi ändå gjort det.

Å, så är det nu dags att återvända till en ny vardag, som vi kanske inte riktigt vet hur vi ska möta. Jag brukar berätta om min rosa resa, att där hade jag klivit av mitt behandlingståg och så var det dags att kliva på tåget där vardagen fanns.

Var det lätt och fick jag någon hjälp? …………………….

💖💖💖💖💖💖

Vill du läsa fortsättning på min krönika. Där jag snurrar fart på fastbrända och vidbrända tankar, kolla in under krönikor där hittar du fortsättningen. Du hittar även tidigare krönikor som sätter fast på både stora och små tankar.

Så vilka tankar satte fart hos dig? Mood manager = Ett hälsoprojekt?

Blev du nyfiken på hur du och ni skulle kunna arbeta med en Mood manager som ett hälsoprojekt i er verksamhet? Hör av dig så tar vi det därifrån och du vet väl att mental hälsa är också hälsa. Något som många glömmer bort och det är därför jag numera titulerar mig mental hälsoinspiratör.

Önskar dig en underbar och fin dag! 

Din mentala hälsoinspiratör Tina Persson 

Lämna ett svar