Dans är för alla!

Dans är för alla

Ser du på Let`s Dance i år? Plötsligt händer det och en möjlighet dyker upp, Aron gör det igen och han tar chansen att bevisa att vi kan dansa sittandes i en rullstol.

Vad är problemet? Problemet sitter i vårt huvud! Så idag tänkte jag snurra fart på tankar, om hur dans stärker vår både vår fysiska och psykiska hälsa.

Jag själv har alltid älskat att dansa, men gjorde det mest hemma på kammaren för mig själv så ingen skulle se mig. Året jag skulle fylla 30 kom livet och knackade mig på axeln och jag vände på mitt liv, som jag berättat om förut. Till en början efter friskvårdslinjen blev det att jag instruerade i gympa, men så kom en dag att nu fick det vara nog.

Jag ville dansa, och jag bokade in mig på en buggkurs. När jag hade fått lära mig tryck och drag och förstå hur jag skulle fungera ihop med en förare i bugg, tog jag mig på dansgolvet.

Då fick jag frågan om jag foxar? Va, nä det kan jag inte och då sa föraren det är bara att följa, men va hallå hur gör jag det? Jag minns vilket kylskåp jag var, det var så hemskt och jag gick och gömde mig på toaletten, flera gånger under kvällen.

Jag hade flera tålmodiga förare som försökte, men jag insåg att jag behövde lära mig mer. Att följa hur gör jag det, när jag inte hade en aning om vad jag skulle följa efter eller lyssna efter. Jag blev bara som en stel pinne.

Så nu var det dags för grundkurs, i Sveriges vanligaste pardans fox……………………………

Vill du läsa fortsättningen på krönikan? Då hittar du den under fliken krönikor på min hemsida!

Vill du också börja dansa? Då vill jag tipsa om Foxfriends i Luleås grundkurs den 14-15 maj. Här får du lära dig grunderna, här får du som är ny eller ringrostig en nystart och omstart. Kanske kände du som jag gjorde för några år sedan att jag vill testa hur det är att föra istället för att följa och så anmälde jag mig till en grundkurs med rollen som förare. Gissa om det var roligt och givande, men inte bara för mig utan här hjälpte jag dom nya följarna att bli förd av en kvinna och jag fick även föra män som ville få en känsla.

Så intresserad av kursen se gärna Foxfriends i Luleås facebooksida och vi kör kursen genom ABF. Frågor hör av dig! Jag finns med i styrelsen för Foxfriends i Luleå och vår nästa dans för dig som vill dansa sveriges vanligaste styrdans, då ska du boka in den 6 maj 19.00 i Luleå.

Lämna ett svar