Dags att vårstäda dina tankar!

Förra veckan körde jag en öppen föreläsning om mina sura citroner. Där jag ville få mina lyssnare att våga vårstäda, sina fastbrända och vidbrända tankar.

Just nu klämmer jag ut det sista ur min citronföreläsning, där jag vill att vi ska stanna upp och upptäcka något stort, som många gärna sopar under mattan. Jag vill att vi ska stanna upp för att inse och förstå, att den plattformen som vi har idag inte är den samma som före pandemin. Den plattformen som vi har idag, är något unikt och något så mycket mer?

Kanske du tänker hur då? Så här kommer en liknelse. Kan du se en uppfriskande drink som blivit förorenat och som rejält surnat, men så börjar vi tillsätta tacksamhet, kärlek, medvetenhet, omtänksamhet. Vi tillsätter en extra krydda Self Care, och så blir den något nytt och otrolig god. Märkligt eller hur, för jag säger som jag brukar det vi fokuserar på det växer.

Jag minns när jag gjorde min rosa resa, som jag kallar min bröstcancerresa. Så valde jag att se den som en utbildning, för att bli något mer än jag var förut. Jag brukar berätta att det kändes som att jag hade tagit en magisterexamen. Något jag aldrig varit med om förut, för att enbart bli något mer än jag var förut.

Å, det samma tänker jag om oss alla nu……

 

Det här var början av veckans krönika i Luleå Gratistidning, mfl Gratistidningar i Norrbotten och på Gotland. Som din mentala hälsoinspiratör älskar jag att snurra fart på fastbrända och vidbrända tankar stora som små. Så jag hoppas att den här krönikan ska hjälpa dig att vårstäda dina tankar och behöver du hjälp, eller behöver er förening hjälp eller er verksamhet? Hör då av er, jag har idéer i både smått och stort!

💐 Önskar dig en underbar dag!

💖 Din mentala hälsoinspiratör Tina Persson i Luleå

 

Lämna ett svar