🖋 Hej! Välkommen till chatten

HOBS

🖋 Hej!………………………………………..

🧐 Det dök upp en annons i social media, där HOBS sökte volontärer till sin stödchatt för ett tag sedan.

🧐 När jag hade läst igenom, kände jag att det här är något jag vill göra. Här kommer jag att finnas som hjälp, och jag kommer även att utveckla mig själv som mental hälsoinspiratör.

💝 Stödchatten finns till för ung som äldre. För dig som själv är överviktig och har obesitas, men även för dig som finns vid någon sida som i ett av mina samtal.

😏 Det är lätt att vi fastnar i ett fokus på mat och träning, men det finns faktiskt fler saker att lägga fokus på, för att hitta motivationen.

🧐 Så under chattsamtalet blev var nyfiken på vad gillar ni att göra? Var finns motivationen? Vad är era livsmål? Vart fanns tanke låsningarna, för personen som skrev.

🌞 Efter ett långt chattande samtal, så tackade besökaren för tänkvärda tankar och råd. Det hade varit givande att få prata med oss på chatten.

🙏 Jag tackade och skrev också att hen var välkommen tillbaka till chatten, men även ett tips till sambon.

💖 När vi hade stängt chatten för kvällen, så fylldes jag av enorm tacksamhet och glädje. För att just denna personen hade hittat modet och nyfikenheten, som gjorde att hen valde att trycka på knappen på hemsidan hobs punkt se.

🌷 Så idag vill jag tipsa på nytt om denna möjlighet. En möjlighet som finns här mitt framför vår näsa, för dig som är överviktig och obesitas, men även för dig som finns vid någons sida.

🤩 Jag måste också säga att skrivchatta är så givande, det ger en möjlighet där dina ord verkligen är svart på vitt. Under samtalet kan vi båda gå tillbaka och se vad skrev vi tidigare, för att se vart vi ska fortsätta gå.

🧐 Att prata finns på flera sätt och att skriva gör att vi blir medvetna om det vi tänker och tycker, det blir ju på pränt svart på vitt. Det ger helt klart ytterligare en nivå, för att snurra fart på tankar som sitter fastbrända inom oss.

💝 HOBS upplägg med stödchatten, tycker jag är så bra och hoppas att fler ska hitta denna möjlighet att besöka chatten.

🧐 Jag hoppas att fler ska upptäcka att vi behöver prata, vart än i landet vi bor. Såg på Tildes soffa och där det kom upp just att fler borde prata, inte bara i storstan.

🐾 Att prata finns på så många olika sätt, och mitt sätt är att utgå härifrån och se framåt inte grotta för mycket bakåt. Där finns det andra som är superduktiga. Så det finns olika sätt, och beroende på behovet, vart vi ska vända oss.

😏 När pratade du med någon senast, om dina fastbrända tankar?

💗 På bilden ser du tiderna när stödchatten är öppen, och numera finns det även en telefon tid.

💝 Med den erfarenheten jag fått hittills, så vore det så kul om det fanns något projekt. Som har eller skulle vilja starta upp en stödchatt, där jag skulle kunna ta uppdrag som mental hälsoinspiratör.

🌞🌷 Önskar en underbar och härlig dag!

Lämna ett svar